top of page
Søg
  • Forfatters billedeSally Altschuler

Varme i Sibirien

6. november 2017

Temperaturen i Krasnoyarsk kl. 5:30 om morgenen er -1 grad. Den stiger til 8-10 grader i løbet af dagen. Ikke noget at prale med i Sibirien. Jeg er her som en del af den danske kulturdelegation ved den årlige bog- og kulturmesse i Krasnoyarsk. Jeg har lavet to workshops omkring forholdet mellem fakta og fiktion, det vi mener at vide, og det vi finder på, og det er gået rigtig godt. Blandet publikum, børn og voksne, men det var faktisk fint og frem for alt var de vældig engagerede.

Hotellet og udstillingscentret er i samme kompleks. Meget bekvemt. Det er ikke helt så stort som BogForum i Bellacentret, men der er nu ikke meget galt. Den mest åbenlyst forskel er at her er mere fokus på børn. I den store centrale hal er der pavilloner primært med aktiviteter for børn. Det første jeg så da jeg trådte ind var et stort Peddersen og Findus hus og både Peddersen og Findus i egen person, som klippe-klistrer med børn og billeder fra bøgerne over det hele. Sven Nordqvist og jeg har fået nyt forlag i Rusland, Albus Corvus, og de var også repræsenteret på messen.Forlaget har først lige lavet aftale med Gyldendal, så bøgerne kommer først i 2018, og derfor var de ikke med på messen. Til gengæld havde jeg nogle meget konstruktive samtaler med salgschefen.


Jeg har ikke set særlig meget af Sibirien, men dog fået et vist indtryk af Krasnoyarsk. En overraskende moderne by, ikke den smukkeste jeg har set, men den del af befolkningen jeg har mødt, både de frivillige ved messen, publikummer, hotelpersonale gør enhver forestilling om sure, uhøflige russere til skamme. Varme er det første jeg tænker på. To af de frivillige ledsagede min nye ven, Rudi Westendorf, læge med speciale i aldring, rundt på et natåbent kunstmuseum. Det var en fornøjelse og da de satte os af ved hoteltellet forærede de os en flaske hjemmebrændt etellerandet, som Rudi og jeg straks smagte på. Det var absolut ok, så meget ok at vi drak den halve flaske og blev rimelig kloge. Derudvover en forrygende middag med hele delegationen, musikere, tøjdesignere, ambassadøren, folk fra Kulturstyrelsen og ambassaden osv. Fabelagtig sibirisk mad og dertil peberodsvodka. Skønt.

Alle andre end jeg skulle afsted med meget tidlige fly. Jeg skal til Nepal vias Tashkent og Delhi så jeg kunne sove længe og slappe af - men nu skal jeg afsted.133 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Sai Babas fødseldag varer længe

50 meter nede af gaden fra Surendras hus ligger der et Sai Baba tempel. For et par dage siden var det Sai Babas fødselsdag og det skulle ikke gå stille for sig. I dagene inden havde disciplene varmet

Comments


bottom of page