top of page

Sir Babels' tower

Illustrations by Sven Nordqvist (Pettson and Findus)

I 1994 udgav jeg og Sven Nordqvist Begyndelsen, en meget fri genfortælling af Det Gamle Testamentes skabelsesberetning. I 2012 fulgte Noas skib, en mindst lige så fri genfortællelse af historien om Noahs ark. I 2016 kom så Hr. Babels tårn.

"Begyndelsen" slutter med at Gud og hans lille assistent Mia vandrer ud i horisonten efter det store arbejde med skabelsen af alting. De viser sig ikke igen i "Noas skib" og "Hr. Babels tårn". Skabelsen er en opgave for Gud, men resten er menneskenes ansvar, og således genfortælles Biblen derefter uden Gud. David og Goliat bliver næste uautoriserede nedslag - om et par år.

Læs anmeldelse på Bogbotten her

Læs Lektørudtalelsen her

Andre bøger med Sven Nordqvist

Det begynder at regne rigtig meget. Noa bygger et stort skib til alle de dyr, der ikke kan svømme, men Hr. Næsehorn vil bare ikke med. Der er nemlig ikke nogen, der skal bestemme over ham. Noa og hans assistent, Kejserpingvinen, lokker ham ombord, men han er en besværlig passager. Selv de mest besværlige kan dog blive helt uundværlige ...

Da Gud vågner midt i ingenting, har han mest lyst til at lukke øjnene igen, for at skabe alting, det virker som en meget, meget stor opgave. Men heldigvis dukker Mia op, og hun kan hjælpe til. Det er også nødvendigt, for nogen gange tænker Gud sig ikke særlig godt om, inden han skaber.

bottom of page