Drømmeren

Sally Altschuler

Kort om bogen

Rose har aldrig drømt om natten. Men på lejrturen opdager hun, at hun kan trænge ind i veninden Mikalas drømme. Den evne er der mange, der gerne vil udnytte og snart er Rose fanget i et farligt spind af bedrag og løgne. Spændende og anderledes roman for 14-16-årige med hang til det overnaturlige.

Beskrivelse

Rose går i 9. klasse sammen med veninden Mikala. På klassens lejrtur ender de med at falde i søvn med hinanden i hånden. Rose glider ind i Mikalas drøm, hvor hun redder hende fra druknedøden. Rose er forvirret og bange for sin nyopdagede evne, men forsøger også at hjælpe andre med den. Da hun bliver afpresset med sin fars spillegæld, kommer hun ud, hvor hun ikke længere kan bunde. Hvad er rigtigt og hvad er forkert? Hvem kan pigerne i det hele taget stole på? Det, der startede som en drøm, ender som et mareridt.

Vurdering

Forfriskende og anderledes ungdomsroman fyldt med magisk realisme. Her får man virkelig noget at tænke over, samtidig med at Roses familieproblemer og faderens ludomani giver et realistisk skær over handlingen. Den dygtige, danske forfatter, Sally Altschuler, har skrevet mange bøger for børn, unge og voksne. Fx fantasyromanen Verdens navle, hvor slottet befinder sig i cyberspace i modsætning til det underbevidste drømmeslot i denne roman.

Andre bøger om samme emne/genre

Bone Gap af Laura Ruby og Midnatspaladset af Carlos Ruiz Zafón er også præget af magisk realisme.

Til bibliotekaren

Indkøbes bredt til både PLC og ungdomshylder. Fortjener ekstra formidling.

Skrevet af Maria Sjøblom